S.V.Tynaarlo afdeling wandelen

20km route Wintertocht 2012


Na ons te hebben ingeschreven en ons emotioneel te hebben voorbereid met behulp van een kop koffie gingen we vanuit Zeegse op weg richting Schipborg. Daarna volgde een mooi stuk door de Strubben en het Kniphorstbosch. Dit is één van de mooiste stukjes van het Drentsche Aa landschap. Door de oude karrensporen, hunebedden en grafheuvels is dit het enige archeologisch reservaat van Nederland. De schaapskudde maakte het plaatje helemaal compleet. Zo kwamen we aan in Anloo waar we na ruim 8 km bij eetcafé Popken Hollander de eerste rustpauze hadden. Het was daar al gezellig druk want ook de ATB tocht had hier een controlepost.

Na deze rust- en controlepost gingen we weer verder langs het Anloër Diepje via natuurgebied het Gasterse Holt richting Gasteren. De reeën die voor voor ons uit sprongen leken ons de weg te wijzen. In Gasteren was weer een rustpunt en controlepost ingericht in de Pannenkoekenboerderij Brinkzicht. Ondertussen zat er een kleine 13km op en het was rond het middaguur. We waren dus wel toe aan een goede maaltijd.

hunebed Gasteren Na Gasteren ging het langs het hunebed van Gasteren, over het heideveld de Gasterse Duinen met zijn zandruggen en veenkommen, langs de Drentsche Aa terug naar de finisch in eetcafé ’t Witte Huis. Bij het karakteristieke bruggetje van het Pieterpad werden we nog even verwend met drinken en een aanmoedigend praatje waardoor we weer volledig opgepept aan de laatste loodjes konden beginnen. Dat was wel nodig want het bleef helaas niet helemaal droog. Maar die paar druppen konden een prachtige wandeldag niet meer bederven.

Een prachtige, goed beschreven en bepijlde route door de mooiste natuurgebieden van Drenthe. We komen zeker volgend jaar april weer terug op jullie wandeldag…


© 2019 wandelclubsvtynaarlo.nl