S.V.Tynaarlo afdeling wandelen

Verslag door Wandelgroep Gerrit Lampe van de Wintertocht op 2 november 2013

Door de bossen, door de heide...

Zaterdag 2 november 2013 op de fiets naar Zeegse waar de Brink al vol stond met auto’s. Vandaag gaat de S.V.T. winterwandeling van start. De buienradar geeft aan dat het droog zal blijven. Na een kop koffie gaan we met 4 dames op pad. Deze keer gaan we voor de 10 km.

Ondanks de regen van de afgelopen nacht waren de paden goed begaanbaar. Het was rustig herfstweer, maar de sporen van de zware storm waren duidelijk te zien. Veel ontwortelde en geknakte bomen. Af en toe werd ons pad verspert door zo’n boom. Maar de route uitzetters hadden er voor gezorgd dat we onze weg konden vervolgen. Via Oudemolen bereikten we de pannenkoekenboerderij "Brinkzicht" in Gasteren waar de rustpauze was.

Onderweg was veel moois te zien. Paddenstoelen in allerlei soorten en maten zelfs reuzenpaddenstoelen, de Schotse Hooglanders kruisten ons pad, en de natuur had zich in herfsttinten gehuld. Twee identieke bonte paarden bekeken vanachter een hek kalmpjes al die passerende wandelaars.

De buienradar had het goed gezien, we zijn zonder een drup regen binnen gekomen. Het was een mooie goed uitgezette tocht, met dank aan de route uitzetters. Loop ook eens mee, wij wonen toch maar bij een prachtig natuurgebied!

4 enthousiaste wandelaarsters.


Kijk ook eens op de onderstaande sites voor een impressie van de 20km route! www.andekuier.nl
www.2wild.nl


© 2019 wandelclubsvtynaarlo.nl